Історія появи блендерів

Історія появи блендерів

Ми живемо в такий час, коли більшу частину справ за нас виконує техніка, але ми з цього приводу майже не замислюємося. Для нас, це вже звична повсякденність, які нічим особливо не дивує. Ось взяти, наприклад, пристрої, які ми кожного дня використовуємо під час приготування страв. Безліч кухонної техніки дозволяє нам готувати, практично не обтяжуючи себе рутинною кулінарною роботою, яку, в більш давніші часи, наші пращури були змушені робити виключно вручну. Для того щоб нарізати, подрібнити або збити інгредієнти йшло чимало часу, а сьогодні? Досить взяти в руки блендер - і вже за мить у вас буде готовий бажаний результат. Максимально швидко та ефективно. До слова, чи знали ви, що блендер, серед кухонної техніки, один з найстарших пристроїв? У цій статті ми розповімо про те, коли з'явився, і ким був створений цей прилад. А також, про те, які блендери існують зараз.

Винахід першого в світі блендера

95 років тому (подумати тільки!), у 1922 році, американцем Стівеном Поплавскі було винайдено пристрій для перемішування води, кристалів вуглекислоти та сиропу, іншими словами – відомої всім нам газованої води. Чаша на підставці з пропелеровидним ножем всередині, що обертався – таким був перший прилад, який ми називаємо блендер. Спробуйте здогадатися, хто став затятим шанувальником цього чудо-пристрою? У зв'язку з тим, що в Америці у ті часи діяв «сухий закон», а продаж алкоголю був заборонений (як вживання, так і зберігання), поява блендера стало справжньою золотою жилою для барменів. Так, саме для них! Шляхом змішування алкоголю з різними безалкогольними напоями, вони створювали коктейлі, уникаючи проблем із законом.

Однак, дана конструкція блендера, як ви розумієте, була не досконалою, так як виконувала лише одну функцію. Фред Осіус, також американський розробник, в 1935 році вирішив продовжити справу Стівена Поплавскі, зайнявшись доопрацюванням його винаходу. Через пару років він представив світу пристрій, який міг шинкувати, подрібнювати та перетворювати продукти в пюре. Такий прилад досить швидко став корисним помічником під час приготування страв. Ручний блендер (або занурювальний) був створений шведом Роже Перінжаке у 1950 році. Він так само швидко, як і стаціонарний блендер знайшов своїх шанувальників, серед яких були звичайні домогосподарки, бармени та професійні кухарі.

Звісно ж, з тих пір, процес поліпшення та вдосконалення блендера не припинилися. Власне кажучи, завдяки старанням різних фахівців, ми бачимо ці прилади такими, якими вони є сьогодні.

Як обрати блендер?

При виборі блендера, важливо враховувати всі його технічні характеристики, надійність і якість. Адже від цього безпосередньо залежить тривалість їх служби вам та продуктивність їх роботи. Якщо ви зважилися купити блендер, радимо вам звернути свою увагу на блендери Braun. Німецька компанія не один рік займає лідируючі позиції серед виробників кухонної техніки. Серед широкого асортименту блендерів Braun ви зможете підібрати найбільш підходящу вам модель.

З стаціонарними блендерами у вас не буде необхідності бути «прив'язаним» до місця, прилад все зробить за вас. Якщо ж ви любите контролювати процес готування, сміливо купуйте ручний блендер.

Проте, на якому б блендері Braun ви не зупинилися, будьте впевнені, що будь-який з них стане вашим вірним та надійним «плечем» у приготуванні кулінарних шедеврів.