Що таке прасувальні системи?

Що таке прасувальні системи?

Багато хто з покупців помилково вважає, що прасувальна система майже не відрізняється від звичайної праски. Або навіть і є праска, просто трохи більша за розміром. Насправді ж технологічна перевага прасувальної системи над праскою, можна сказати, абсолютна. Прасувальні системи набагато потужніші, мають більший запас води, розширені функціональні можливості. Але, головне – вони влаштовані і працюють інакше, а тому здатні з легкістю виконувати дуже значний об’єм роботи за короткий час.

Прасувальна система та її особливості

Пристрої даного типу являють собою багатофункціональний комплекс, здатний не просто розгладити пару складок, а забезпечити якісний догляд за речами. Причому комплекс значною мірою автоматизований. Перше, що ви помітите, коли приступите до роботи з прасувальними системами – у них відсутній традиційний круглий перемикач температурних режимів. Той, який у праски розташований під рукояткою. Апарат, в залежності від обраного режиму, сам підбирає оптимальну температуру. Але це далеко не єдина його особливість:

  • Доступні режими. Все, що «вміє» праска, прасувальна система робить краще і швидше. Найчастіше для роботи використовується стандартний режим, у якому автоматика встановлює температуру, яка підходить для більшості тканин. Під час прасування тонких речей з «ніжних» тканин, таких як шовк, застосовується режим делікатного прасування. До того ж, прасувальна система обходиться навіть без використання додаткових захисних насадок. 
  • Підвищений запас води. Необхідність чи не після кожного парового удару заново поповнювати праску дратує. Саме тому ємність резервуара прасувальної системи підвищена до 2 літрів, а сам він зроблений легкознімним.
  • Висока потужність. Постійне використання пари для прасування системою є досить стандартним прийомом. А, наприклад, вертикальне відпарювання вимагає різкого нагрівання води і подачі пари під високим тиском (близько 8 Бар). Максимальна потужність парової системи зазвичай вища ніж у більшості прасок і досягає 2500 Вт при середній робочій у кілька сотень.
  • Прасувальна підошва. Тут два основних моменти. Зверніть увагу на форму підошви, спеціально округлену на кінцях, щоб полегшити ковзання. Це дозволяє прасувати без затримок на складках і швах рухами до себе і вбік. Другий момент – матеріал. У парових системах Braun підошва виготовлена з надміцного запатентованого матеріалу Eloxal, який в два рази міцніший за сталь! Навіть у разі інтенсивного застосування системи на підошві не з’явиться подряпин та потертостей.

Робота з парою

У цьому полягає головна «родзинка» прасувальної системи. Вона ідеально підходить для відпарювання речей з щільних тканин, а також для «пробивання» за допомогою потужного парового струменя кількох речей. Як приклад – рушники, покладені один на одний. Не потрібно відпарювати їх по одному, адже пара, подана під високим тиском, з легкістю проникне крізь кілька шарів! Звичайна, навіть потужна праска не впорається з подібним завданням хоча б тому, що їй не вистачить потужності і запасу води в резервуарі.