Керівництво щодо гоління електробритвою

«Високотехнологічне» обладнання для чоловіків сьогодні - це не тільки смартфони і ноутбуки. Один з головних гаджетів для чоловіків - електробритва. Вона ідеально підходить чоловікам, які люблять голитися швидко, легко і без порізів. Тут ви можете знайти все, що потрібно знати про електробритви та гоління.

До 26 000 нових волосків щоранку

Значна кількість? Так і є. Волосся - це найбільш швидкозростаюча частина нашого тіла. Борода росте зі швидкістю приблизно 0,3 мм в день. Це приблизно потрійний діаметр людської волосини. Також наше волосся неймовірно міцне - одне пасмо може витримати вагу до 20 кг. Головна складність гоління полягає в тому, щоб зрізати ці міцні волокна з желеподібної поверхні, жорстко поводячись з волосками і ніжно – зі шкірою.

Міф
ГОЛІННЯ ПРИСКОРЮЄ РІСТ ВОЛОССЯ І РОБИТЬ ЙОГО ТЕМНІШИМ І ТОВЩИМ.

Неправда! Видима частина волосся не містить живих клітин. Це означає, що лезо не може впливати ні на швидкість відростання волосся, ні на те, як вони виглядають.

Яка у вас борода?

За фактом, двох абсолютно однакових борід не існує. Навіть на одному обличчі можуть рости волоски різної довжини, діаметру і форми; вони можуть рости в різних напрямках і під різним кутом до поверхні шкіри.

Контури бороди
Схеми росту

Найбільші відмінності можна знайти між двома половинами області гоління: щоками і шиєю.

Волосся на шиї ростуть в різних напрямках. Вони більш м'які, прилягають ближче до шкіри і легше згинаються. Якщо порівнювати гоління з водінням автомобіля, то щоки будуть аналогом гарної асфальтованої траси, а шия - горбистої дороги без покриття.

Який принцип гоління електробритвою?

  • У голінні електробритвою використовується «принцип ножиць» Це означає, що волосок з бороди виявляється між двома ріжучими елементами - як правило, сіткою і лезом, яке називається внутрішнім лезом.
  • Завдяки еластичності шкіри за допомогою електробритви можна домогтися більш довготривалого ефекту. Голівка бритви тисне на шкіру.
  • Через це шкіра трохи вдавлюється в отвори сітки, а волоски видавлюються наверх. Як тільки волосся зрізається, його залишок ховається назад під поверхню шкіри.
  • Результат: ідеально гладке гоління.

Який тип електробритви підійде вам?

Це залежить від декількох факторів. Ось найважливіше, що потрібно знати, обираючи бритву.

Голівка і бритвенна система

Є два базових типи електробритв: з сіткою і роторні. Обидві системи оснащені сіткою, яка знаходиться в контакті зі шкірою, поки внутрішнє лезо рухається під нею. Головна різниця між цими двома системами полягає в напрямку руху внутрішнього леза.

Роторна З сіткою
Лезо рухається по колу під сіткою. Лезо рухається лінійно зі сторони в сторону.
Лезо рухається лінійно зі сторони в сторону.
Роторна електробритва зазвичай має 1-3 обертових круглих леза з прорізами або отворами, за допомогою яких і зрізаються волоски. Бритви з сіткою зазвичай мають 1-5 ріжучих елементів. Найчастіше бритвенна голівка містить дві або більше сіток для зрізання коротких волосків і один проміжний тример для більш довгого волосся - як триденна щетина, наприклад.
Бритвою з сіткою простіше зробити прямі кути, коли потрібно позначити бакенбарди або дістатися до важкодоступних місць, таких як зона під носом.
Міф
ЕФЕКТИВНІШІ ЕЛЕКТРОБРИТВИ МЕНШ НІЖНО ПОВОДЯТЬСЯ ЗІ ШКІРОЮ.

Насправді, зовсім навпаки. Чим ефективніша електробритва, тим менше разів потрібно нею провести, щоб поголити щетину, яка відросла . У кращому випадку у шкіри навіть не буде часу на те, щоб з'явилося роздратування.

Більше 10 рухів 1 рух

Троє з п'яти чоловіків говорять, що у них чутлива шкіра. Незалежні дерматологічні організації також можуть рекомендувати різні продукти, включаючи бритви. Це може бути переконливим аргументом на користь того, що електробритва підходить для чутливої шкіри.

Ергономіка бритви і її використанн

Задумайтеся: в магазині ви тримаєте бритву не так, як під час гоління.

Роторною електробритвою водять по обличчю коловими рухами, які нагадують протирання столу. Більшість роторних бритв мають форму ручної сокири. Електробритвою з сіткою частіше проводять по обличчю прямолінійними рухами, - як при використанні звичайного бритвеного верстата. Деякі електробритви з сіткою мають упор для великого пальця, який полегшує маневреність при використанні.

Адаптованість

Людське обличчя нагадує ландшафт з безліччю вигинів і різних контурів. Є легкопрохідній ділянки з «асфальтованими трасами», а є «пересічена місцевість», де потрібен всюдихід. Головне завдання будь-якої бритвеної системи - забезпечувати контакт зі шкірою на весь час гоління.

  • Технологія MicroMotion для легких ділянок: повністю рухливі ріжучі елементи можуть адаптуватися до нерівностей поверхні, що забезпечує найкращий контакт зі шкірою.
  • Технологія MacroMotion для складних ділянок: рухлива бритвена голівка забезпечує максимальний контакт зі шкірою на великих контурах особи, таких як підборіддя і зона скул.
  • Поєднання двох технологій, MicroMotion и MacroMotion, забезпечить найкращий контакт для гладкого і комфортного гоління.

Живлення

Не бажаєте зв'язувати себе кабелем? Тоді електробритви на батарейках - те, що вам потрібно. Гоління не залежить від наявності розетки, і ви можете використовувати електробритву де завгодно. Більшість електробритв забезпечить якісне гоління навіть після швидкої п'ятихвилинної зарядки. Перевага бритви з живленням від мережі полягає в тому, що ви ніколи не ризикуєте залишитися з розрядженою електробритвою.

Більшість бритв, включаючи всі моделі Wet & Dry, - акумуляторні, і з міркувань безпеки можуть використовуватися тільки відключеними від мережі, тобто не під час зарядки.

Розповсюджені типи батарейок
 
  Питома енергія Ефект пам’яті Вплив на навколишнє
середовище
Ni-Cd Низьке Так - (важкі метали)
Ni-MH Середнє Так +
Li-Ion Високе Ні +
Міф
ПЕРЕД ПІДЗАРЯДКОЮ БАТАРЄЇ ЗАВЖДИ МАЮТЬ БУТИ ПОВНІСТЮ РОЗРЯДЖЕНІ.

Неправда! Сучасні високотехнологічні літій-іонні акумулятори вже не мають ефекту пам'яті, і їх можна заряджати в будь-який час без шкоди для ємкості.

Мотор

Вам потрібна гоночна машина або міська малолітражка? Не можна побачити повну картину, розглядаючи лише мотор. Мотор повинен розглядатися в контексті системи, в яку він вбудований. Візьмемо автомобіль: один і той самий двигун може бути досить потужним, щоб впевнено гнати вперед маленьку машину, але навряд чи зможе розігнати великий автомобіль.

Лінійний мотор забезпечує постійну потужність в 10 000 оборотів в хвилину. Гідність цієї технології полягає в тому, що бритва працює з постійною швидкістю до тих пір, поки повністю не витратить заряд. Деякі моделі також мають ультразвукову технологію. Цим моделям завжди потрібен лінійний мотор, який допомагає їм захопити більше волосків.

Звичайний роторний мотор повільніше, ніж лінійний, і може сповільнюватися, коли заряд акумулятора добігає кінця.

Спеціальні функції

Тример для довгого волосся

Полюбляєте висловлювати свою індивідуальність? Тоді вам потрібна електробритва з додатковим тримерами для довгого волосся. Вона ідеальна для стайлінгу бороди і бакенбардів.

  • Ріжучі елементи електричного тріммера складаються з двох гострих лез у формі гребня. Нерухоме лезо має плавні межі зовні і розташоване попереду, щоб уникнути дискомфорту шкіри. Рухоме лезо рухається з боку в бік дуже швидко в порівнянні з нерухомим.
  • Під час руху тримера волоски потрапляють між зубцями лез у формі гребеня. Потім волоски зрізаються рухливими лезами, немов ножицями.

Технологія Wet&Dry

Спеціалізовані електробритви Wet & Dry можна використовувати під душем з піною і гелями. Деякі моделі Wet & Dry мають вбудований диспенсер для піни. Багато чоловіків полюбляють відчуття ковзання і м'якості, які дарують електробритви. Через особливості використання корпус таких електробритв повинен бути повністю герметичним. Він проходить тестування на відповідність стандарту IPX7 і повинен бути водонепроникним, в ідеалі до 5 метрів. Прогумована ручка забезпечує хороше зчеплення навіть у вологому середовищі. Завжди читайте інструкції, перш ніж використовувати електробритву з водою, тому що не всі моделі підходять для такого використання.

Активне охолодження

ТТроє з п'яти чоловіків мають чутливу шкіру, тому активне охолодження може дійсно допомогти домогтися комфортного гоління. У системах активного охолодження (також званих системами Thermo Electric Cooling) охолоджуючий блок вбудований в гоління систему і з'єднаний з помпою, яка активно відводить тепло від поверхні шкіри і охолоджує її при натисканні однієї кнопки, без використання гелів і лосьйонів. Це може допомогти уникнути типових ознак подразнення шкіри, таких як почервоніння або печіння, які нерідко заважають чоловікам голитися так часто, як їм хотілося б.

Ультразвукова технологія

Тільки першокласні електробритви оснащені розумною ультразвукової технологією. Це означає, що лінійний мотор забезпечує потужність до 10 000 ультразвукових мікровібрацій в хвилину. Ультразвукова технологія збільшує ретельність гоління і дозволяє електробритві захоплювати більше волосків за один прохід.

Догляд

Очищення

Регулярне чищення забезпечить однаково високу якість гоління. Очищення можна проводити вручну за допомогою щіточки або витрушуючи волоски назовні.

Водонепроникні електробритви можна швидко і легко промивати під проточною водою. Завдяки цьому їх зручно очищати щодня. Перед очищенням голівки у воді відключіть бритву від мережі живлення.

Використання станції очистки - найзручніший спосіб очищення електробритви. Деякі станції також заряджають і змащують електробритву, при цьому є повністю автоматичними, а інші вимагають додавання чистячих складів і видалення використаних рідин вручну.

МІФ
УСІ СТАНЦІІ ОЧИСТКИ ОЧИЩАЮТЬ БРИТВУ ПОВНІСТЮ ГІГЄНІНИМ І ЕФЕКТИВНИМ СПОСОБОМ.

Неправда! Лише станції, які використовують чистячу рідину на основі спирту, можуть видалити 99,99% бактерій, що також допомагає уникнути подразнення шкіри.

Витратні частини

Як шини автомобіля, ріжучі елементи необхідно замінювати регулярно - щонайменше кожні 12-18 місяців, в залежності від виробника, - щоб забезпечити найбільшу ефективність. Це продовжує термін служби вашої електробритви, дозволяючи їй працювати так само добре, як і в день покупки.