Рецепти для пароварок

Рецепти для пароварок
Рецепти для пароварок

У народі існує думка: все, що смачно – шкідливо, і навпаки. Однак це не так. Їжа, приготована за допомогою пароварки, може бути дуже апетитною і корисною. Ми розповімо вам про те, як зробити їжу на пару смачніше.

Ні для кого не секрет, що страви з риби – обов'язкова складова меню кожної людини. У ній міститься високоякісний білок, ряд вітамінів та мінералів необхідних організму, йод і селен, кислоти, які знижують ризик виникнення хвороби серця і судин, знижують рівень холестерину. Рибні страви на пару ще корисніше, адже для їх приготування не потрібна олія.

Риба на пару

Вам знадобиться:

  • 3 стейка кети
  • 100 г. рису
  • 3 ст. ложки консервованого горошку
  • 50 г. сиру
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 200 г. броколі або цвітної капусти
  • 1 морква
  • 1/2 чайної ложки приправи «Лимонний перець»
  • сіль за смаком

Приготування

Крупу помийте і покладіть в чашу для рису (її ви отримуєте в комплекті з пароваркою Braun FS 3000). Посоліть. Рибу помийте, посоліть і натріть лимонним перцем. Дайте страві постояти 30 хвилин. Покладіть її в парову корзину. В іншу помістіть моркву, порізану кружечками, броколі і цвітну капусту. Налийте воду в пароварку, готуйте страву 30 хвилин. Готовий рис викладіть в миску, і заправте вершковим маслом. Додайте тертий сир і консервований горошок, добре перемішайте. Покладіть на тарілку рибу, рис, овочі, прикрасьте частинкою лимона.

Курячі котлети з курагою

Ця страва підійде тим, хто хоче схуднути. Незважаючи на низьку калорійність, курячі котлети з курагою – це не тільки корисно, але й смачно.

Для приготування вам знадобиться:

  • 400 г. курячого філе
  • 1 яйце
  • 1 червона цибуля
  • 100 г кураги
  • 2 гілочки базиліка
  • 1 щіпка солі
  • 1 щіпка перцю

Приготування

Помийте філе, поріжте шматочками середнього розміру. Почистіть цибулю, розріжте на кілька частин. За допомогою блендера перемішайте всі інгредієнти (філе, цибуля, базилік, яйце, сіль перець) таким чином, щоб вийшов фарш. Розділіть його на 2 частини, кожну ще на 5. Всі 5 частин фаршу розкачайте таким чином, щоб вийшов коржик, всередину покладіть шматочок кураги. Сформуйте котлети. Готуйте в пароварці 30-35 хвилин.

Шашлик з яловичини на пару

Вам знадобиться:

  • 400 г. яловичини
  • 1 морква
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • чорний перець (горошок)
  • лавровий лист

Приготування

Помийте яловичину, поріжте її кубиками. Моркву наріжте кружечками, цибулю – кільцями. У ємність пароварки покладіть м'ясо, на нього моркву і цибулю. Готуйте шашлик 45 хвилин, приправте чорним перцем і лавровим листом. До нього можна подати салат з капусти і буряка або салат з пекінської капусти.

Для того, щоб приготувати все ці страви, скористайтеся пароваркою Braun FS 3000 – насолоджуйтеся смаком здорової їжі!