Цікаві факти з історії гребінця

Цікаві факти з історії гребінця

Гребінці та щітки для волосся – предмети, які, здавалося, існували завжди. Фен-щітки Braun – особливі прилади. Вони не тільки одночасно висушують волосся і роблять укладку, фен-щітки німецького бренду дарують красу і силу кожному пасму.

Майже всі подібні прилади Braun мають систему Iontec, суть якої полягає в наступному: потік негативних іонів нейтралізує позитивний заряд на волосся. Результат – пасма, сяють здоров'ям. Функція холодного сушіння, наявність двох режимів температури – гарантія того, що ваша зачіска буде бездоганною. Спеціальні насадки для надання об’єму, створення різних локонів дозволяють добиватися приголомшливих результатів укладання. Хочете, щоб ваше волосся було ідеальним? Виберіть фен-щітку від Braun. Також німецька торгова марка пропонує гребінці з іонізацією, які зроблять волосся, що січеться, здоровим і м'яким.

Не поспішайте, купивши такий предмет, викидати старий гребінець, адже він служив вам довгий час. Думаємо, вам буде цікаво дізнатися кілька цікавих фактів про історію речі, без якої не може обійтися жодна людина.

  • Вченні вважають, що прабатьком сучасного гребінця був риб'ячий скелет.
  • У середньовічному столітті заможні люди Європи користувалися гребінцями, зробленими з дорогоцінних металів, прикрашеними самоцвітами та рубінами. Такі предмети були гордістю господарів.
  • У Середньовічній Європі вважалося, що розчісуватися на ніч шкідливо – прокинешся з головним болем.
  • На Русі гребінь вважався магічним предметом, був неодмінним атрибутом казок.
  • В Стародавні часи в Японії юнак мав сам зробити гребінь і подарувати його коханій. Якщо дівчина брала його почуття, вона заколювала гребенем волосся. Самураї також використовували гребені, але не тільки для зміцнення зачіски. Деякі їх різновиди цілком могли служити в якості зброї.
  • В XVII столітті стали утворюватися спеціальні гільдії майстрів, які робили гребені. Цьому ремеслу навчали, приблизно, 10 років. У день майстер міг виготовити 10-15 гребенів. Умільці зробили предмети більш функціональними. З'явилися гребені для створення проділу, розчісування бороди.
  • У 1869 році брати Ісайя і Джон Хайбатт винайшли целулоїд. Людство отримало можливість користуватися дешевими гребенями.
  • Гребені, виготовлені з дерева, мають цілющий ефект. Гребені з дуба допоможуть позбутися від проблеми електризації волосся, березові покращують вплив масок і настоїв, якими ви користуєтеся.
  • У Сучасній Англії роботодавці використовують гребінець для тестування працівника на схильність до шкідливих звичок. Його просять зачесатися і показати гребінь. Волосок розсекречує інформацію про те, як часто кандидат на посаду вживає алкоголь і наркотики.