Як готувати в пароварці

Як готувати в пароварці

Хочете купити цей побутовий прилад, але не знаєте, як їм правильно користуватися? Ми підкажемо, як поводитися з пароваркою Braun FS 3000.

  • Заповнюйте резервуар для води так, як написано в інструкції. В іншому випадку, ви можете зламати прилад.
  • Не кладіть продукти занадто щільно в пароварку. Потрібно завжди залишати місце для циркуляції пари.
  • Використовуйте шматки м'яса, риби, овочів однакового розміру. Великі порції їжі готуватимуться набагато довше. Якщо шматки різних розмірів, їх потрібно укласти шарами. Маленькі шматочки слід класти зверху.
  • Ні в якому разі не відкривайте кришку пароварки під час її роботи. По-перше, так можна отримати опіки, а, по-друге, це сприяє втраті пара, що може продовжити час приготування.
  • Для того, щоб надати м'ясу, рибі, птиці, приготованим в пароварці, соковитий смак, маринують їх кілька годин перед початком процесу.
  • Заморожені овочі можна розморозити у пароварці. Рибу, птицю і м'ясо потрібно розморозити до того, як почнете готувати її за допомогою цього приладу.
  • Якщо збираєтеся готувати на пару овочі або фрукти, промийте їх невеликою кількістю води, щоб уникнути втрати вітамінів і мінеральних солей.
  • Поклавши в пароварку морепродукти, обов'язково накривайте їх фольгою – так вони будуть соковитими і смачними.
  • Овочі потрібно солити тоді, коли вони вже готові.
  • Якщо ви хочете пришвидшити процес, залийте в пароварку не холодну, а теплу воду.
  • Якщо готуєте одночасно кілька страв, в нижню корзину покладіть ті продукти, які готуються довше.
  • Риба, приготована в пароварці, матиме приємний смак, якщо додати в киплячу воду біле вино, моркво, петрушку, кріп і перець. Разом з рибою покладіть в чашу імбир, зелену цибулю, лимон. Попередньо замаринуйте рибу в оливковій олії, лимонному соку або білому вині.

Пароварка Braun – це 2 парові кошики для приготування різноманітних страв, чаша для риса, таймер відключення на 60 хвилин. За допомогою цього приладу ви зможете зробити меню своєї родини смачним, різноманітним та корисним.